Albanië

ALBANIË


8-DAAGSE UNIEKE RONDREIS

CULTUREEL PALET VAN DE BALKAN


Vertrek dinsdag 27 mei '25

Retour op dinsdag 3 juni '25

 

Ontdek de rijke historie, culturele hoogtepunten en schitterende
fauna & flora die Albanië te bieden heeft.Albanië is de laatste onontdekte parel van Europa. Deze schitterende staat is één van de meest ongerepte landen van ons continent. In dit kleine Mediterraans land komen prachtige natuurlijke en culturele mysteries samen om een unieke plek te creëren.

Van de pure, witte sneeuw op de bergtoppen tot de klaprozen die de velden bloedrood kleuren. Albanië heeft het allemaal.


Dankzij de warme gastvrijheid van de Albanezen voelt u zich onmiddellijk thuis op dit wondermooie grondgebied.
Deze gastvrijheid is heel typerend voor Oost-Europa, dit zal u ook merken. Op deze hoog culturele reis maken we kennis met heel wat
UNESCO- monumenten.


Albanië is een land met een onmetelijk lange geschiedenis, met invloeden van de Grieken, Illyriërs, Romeinen, Venetianen, Byzantijnen en Ottomanen. We selecteerden voor u tijdens deze reis enkele hoogtepunten zoals archeologische vindplaatsen, UNESCO-steden en de hoofdstad Tirana. Op een aangenaam tempo genieten we ondertussen van fantastische landschappen met indrukwekkende bergmassieven, ongerepte natuur en de turkooisblauwe Adriatische Zee


PROGRAMMA:

DAG 1 : BRUSSEL - TIRANA


Directe vlucht vanuit Brussel naar de Albanese hoofdstad Tirana.

Onthaal en transfer naar het hotel.

Avondmaal en overnachting.

DAG 2 : KRUJA – SHKODRA – TIRANA


Uitstap naar het kasteel van Shkodra waar we meer leren over de geschiedenis en legendes van de streek.

Na een traditionele maaltijd verkennen we het stadscentrum waar we een aantal kerken en moskeeën bezichtigen.

In de binnenstad ontdekken we enkele huizen met Venetiaanse invloeden. Uit de combinatie kerk & moskee blijkt duidelijk de grote religieuze tolerantie van Albanië.

Deze belangrijke stad dateert uit de 3e eeuw voor Christus.

Verdere rit naar Kruja. gelegen op 600m boven zeeniveau met een panoramisch zicht. Stadstour met bezoek aan het historisch museum van de nationale held “Skanderbeg”. Skanderbeg staat vooral bekend als de bestrijder van het Ottomaanse rijk tijdens de tweede helft van de 15e eeuw. Avondmaal en logies in Tirana.


DAG 3 : DURRES - ARDENICA – APOLLONIA – VLORANa het ontbijt rit naar de kuststreek tot in Durres.

Via een kustwandeling bereiken we het Romeins amfitheater. In de romeinse periode was de havenstad reeds een belangrijk vertrekpunt naar het Oosten.

Iets verder bereiken we Ardenica, met zijn orthodox klooster, gesticht in de 13e eeuw, en het enige, nog functionerend orthodox klooster van Albanië. We bewonderen de prachtige fresco’s uit de 18e eeuw van de gebroeders Zografi.

De mooie kerk is gebouwd volgens de byzantijnse basilica

Na de lunch vertrek naar Apollonia, één der hoogtepunten van de reis.

De stad werd in de 6e eeuw voor Chr. gesticht door Griekse kolonisten. Tijdens de Romeinse overheersing, werd de stad nog meer ontwikkeld. We bezoeken het Odeon, een Byzantijnse kloostertuin, het Nymphaeum, het Bouleterion en het mozaïekhuis.
In de vooravond aankomst in VLORA. Overnachting

DAG 4 :  VLORA – LLAGORA – BUTRINT – SARANDA


Na het ontbijt, rijden we zuidwaarts tot in Saranda.
Deze morgen rijden we langsheen een spectaculaire kustweg. We naderen de Ionische zee, en bezoeken we het indrukwekkend Llogara
Nationaal Park, op 1.000 meter hoogte boven de witte stranden gelegen.

Onderweg ontmoeten we de charmante dorpjes, aan de kust gelegen: Dhermi en Himara.Na de lunch in Butrint, bezoek aan deze stad. Het oude “Bouthrotos” (Unesco) was een rijke Griekse koloniestad, daarna Romeins en byzantijns. Bezoek aan het theater, de termen, en een vroegchristelijk baptisterium, met schitterende
mozaïeken.
Op de heuvel stond de akropolis, de oude bovenstad. Aan de voet van de akropolis lag een theater met 1500 zitplaatsen en een tempel gewijd aan Asklepios, de Griekse god van de geneeskunde. Bij archeologische opgravingen is er onder meer een vroegchristelijke basiliek, de Leeuwenpoort, een Romeins forum, het theater en een beeldje van een Griekse godin uit de 4de eeuw v. Chr. gevonden.


Na een mooie zonsondergang vanaf het Lekursi kasteel overnachten we in Sarand.


DAG 5: SARANDA – GJIROKASTRA – BERATVandaag bezoek aan de Unescostad GJIROKASTRA. Een zeldzaam beeld van een goed geconserveerde Ottomaanse stad. We krijgen prachtige voorbeelden van zeer typische architectuur van Zuid-Albanië. We zien enkele 17e eeuwse huizen: de Kulas-huizen, versterkte huizen met 2 verdiepingen.

Bezoek aan het ethnografisch museum , dat het tevens het geboortehuis is van dictator Enver Hoxha.


Na de lunch bereiken we een andere Unescostad: BERAT. Spectaculaire huizenbouw typeert deze schilderachtige stad, waar een mix van oosterse en westerse cultuur terug te vinden is.


Avondmaal en overnachting in Berat


DAG 6: BERAT


Bezoek aan het stadje Berat. We starten met de citadel. Van hieruit hebben we een mooi zicht op de stad, en het oudkristelijk kwartier. In de citadel bezoek aan het Iconografisch museum Onufri. Binnen de citadelmuren bevinden zich geruïneerde moskeeën en verschillende middeleeuwse orthodoxe kerken, allemaal intact en met gerestaureerde fresco’s en iconen versierd.


Na de middaglunch, ondernemen we een tocht in de natuur, met bezoek aan een agrotoerisme. We leren de producten van de streek, en genieten ook van een wijnproeverij.


Avondmaal en overnachting in Berat.

DAG 7: BERAT – DAJTI MOUNTAIN BUNKER - TIRANA


Vandaag keren we terug naar Tirana.
Onderweg houden we halt in het Nationaal Park: het Dajti gebergte. Via een kabelbaan stijgen we naar de top van het gebergte, waar we ook de lunch nemen in een adembenemend panorama-landschap.


Achteraf, op de terugweg bezoek aan de BunkArt 1 Museum; Een voormalige bunker uit de Koude Oorlog, nu een modern ondergronds kunstmuseum met meerdere verdiepingen. Het is een enorm bunkercomplex, gebouwd door de dictator Enver Hoxha. Het
was zijn privé- schuilplaats, alsook deze voor de hele partijtop. Hij liet op vele plaatsen in Albanië dergelijke bunkers neerzetten.


Avonmaal en overnachting in Tirana.


DAG 8. : TIRANA - BRUSSEL


Vandaag nemen we de tijd om de kleurrijke hoofdstad Tirana te verkennen.


Tirana werd gesticht in het begin van de 17e eeuw door generaal Ottoman Süleyman Pacha.In 1920 werd Tirana hoofdstad van Albanië.Na de tweede wereldoorlog kreeg het ene industriële opgang, dankzij de Sovjets en de Chinese communisten.


Tirana bruist van de oneindige beweging en energie. Deze metropool is de moeite waard om te ontdekken. Tirana is opgericht in 1614 en is nu een ontwikkelde stad die cultuur, geschiedenis, hedendaagse architectuur en veel gastvrijheid voor
toeristen combineert. Tijdens een wandeling in Tirana zult u genieten van de uitstraling van de kleurrijke gebouwen, heerlijke koffie en groene parken.


Transfer naar de luchthaven voor de directe vlucht naar BrusseL;


HOTELS


TIRANA: Hotel Austria ****
VLORA: Hotel Kraalhotel****SARANDA: Hotel Portanova ****BERAT: Hotel Colombo ***** 

PRIJS PER PERSOON: € 2.100

Single-supplement:     € 230

Prijzen op basis van minimum 12 personen


Deze reis is exclusief voor de leden van Beatum.

Bent u geen lid, maak je dan snel lid en geniet van de vele boeiende en gezellige uitstappen welke tot in de puntjes verzorgd zijn.

Klik HIER om je lid te maken van Beatum (145€)INBEGREPEN

 • Vluchten Brussel – Tirana H/T
 • Transfers naar de hotels H/T
 • Alle verplaatsingen per autocar zoals in het programma voorzien
 • Verblijf in de betere 4* hotels
 • Vol pension vanaf eerste diner t/m lunch dag 8
 • Toegangen zoals vermeld in programma
 • Nederlandstalige gids in Albanië
 • BTW en taksen
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit ReisgeldNIET INBEGREPEN

 • Dranken tijdens de maaltijden en fooien
 • De annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Alles wat niet vermeld staat bij “inbegrepen”SPECIALE ANNULATIEVOORWAARDEN

 • Bij annulatie vanaf 1 jaar tot 6 maanden voor afreis: 30% van de reissom
 • Bij annulatie van 6 maanden t.e.m. 3 maanden voor afreis: 75% van de reissom
 • Bij annulatie minder dan 3 maanden voor afreis: 100% van de reissomGOED OM WETEN

 • Reisdocumenten: identiteitskaart
 • Inentingen: Geen
 • Munteenheid : Albanië: Albanese lek (ALL)Indien gewenst, kan je bij Asteria reizen een annulatie- en/of bijstandsverzekering afsluiten bij de inschrijving van de reis.


Annulatieverzekering? (6,40% van de reissom) is mogelijk.


Verzekering bijstand/ongevallen en bagage is mogelijk (€25/pp)


Copyright Asteria Expeditions – Lic. A1095